YARIŞMALAR

Ordu İl Milli Eğitim ´´30 Ağustos Zafer Bayramı Yarışması" konulu YARIŞMA şartları aşağıdadır

30 AĞUSTOS  ZAFER BAYRAMI ŞİİR YARIŞMA ŞARTNAMESİ

A) KONU: 30 Ağustos Zafer Bayramı

B) AMAÇ:

• 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın öğrenci, vatandaş gözüyle algılanması,
  • Milli birliğimizin ve Vatanımızın bölünmez bütünlüğünün pekiştirilmesi,
  • Tarih sahnesinde var olduğu günden beri bağımsızlığı ile tüm dünyaya örnek olmuş, mazisi kahramanlıklarla dolu yüce Türk milletinin emsalsiz mücadelesinin öneminin kavranması.

C) KAPSAM: İlimiz genelindeki resmi ve özel, orta ve ortaöğretim öğrencileri ve  vatandaşlar.

D)YARIŞMA KATEGORİLERİ:

KATEGORİ

LİSE

VATANDAŞLAR

ŞİİR

E) UYGULAMAYA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR:

1-Yarışma koşulları, okul müdürlükleri tarafından süresinde öğrencilere ve halka duyurulacaktır.

2-Okul müdürlükleri öğrencilere en etkili bir şekilde ulaşacak,  halk içinde ayrıca gerekli duyuruları yapacak eserlerin düzenleme aşamasında gerekli rehberlikleri yapacaktır.

3-Eserlerde öğrencilerin: ilçesi, okulu, adı soyadı  ve sınıf bilgilileri, yarışmaya katılan vatandaşların ise İlçesi,  adı soyadı ve iletişim bilgileri eserlerin arka tarafında yer alacaktır.

4-Yarışmaya katılan vatandaşlarımız eserlerini en yakın okul müdürlüklerine teslim edeceklerdir.

5-İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından oluşturulan komisyonlarca okullardan gelen öğrenci ve vatandaşlara ait eserler kendi kategorilerinde ayrı ayrı değerlendirilerek birinci seçilecek eserler, süresi içinde İl Milli Eğitim Temel Eğitim Şube Müdürlüğüne uygun bir şekilde elden teslim edilecektir. Belirtilen zamanda teslim edilmeyen eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

6-Dereceye giren eserler geri verilmeyecek; basım, yayım, kitap haline getirme ve sergileme hakları İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ait olacaktır. Bu konuda öğrenciler, veliler ile yarışmaya katılan vatandaşlar okul müdürlükleri tarafından yazılı olarak bilgilendirilecektir.

6-İlçelerden gelen eserler, Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulacak komisyon tarafından incelenip dereceye giren öğrencin ve vatandaşların isimleri İl Milli Eğitim Müdürlüğünün  İnternet sayfasından duyurulacaktır.

8-Dereceye girenlere ödülleri Ordu Valisi tarafından 30 Ağustos 2017 Çarşamba günü saat 10.00’da Altınordu Ordu Lisesi önünde, havanın yağışlı olması halinde ise Altınordu ilçesi Durugöl Spor salonunda,  aynı saatte verilecektir.

F-ŞİİR:

Yarışma Şartları:

a-Yarışmaya katılacak şiirler (A4) dosya kağıdı formatına uygun olarak bir sayfayı geçmeyecek şekilde,12 punto büyüklüğünde bilgisayarla, mavi dolma kalem veya tükenmez kalemle yazılacaktır.

b- Eserler, şeffaf poşet dosyalara yerleştirilerek gönderilmelidir.

c-Buruşmuş ve yıpranmış eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

d-Teslim tarihinden sonra ulaşan eserler, her ne mazeret olursa olsun, değerlendirmeye alınmayacaktır.

e-Eserlerin daha önce yayımlanmamış, herhangi bir yarışmada değerlendirilmemiş özgün şiirler olması gerekmektedir. Eserlerin her türlü hukuki sorumluluğu katılımcılara aittir.

f-Şartnamemizde belirtildiği gibi bu bilgiler, eserin arka yüzünde yer alacaktır.

g-Yarışmacılar, yarışmaya yalnızca bir eserle katılabilecektir.

Eserler incelenirken;

• Konuya hâkimiyet,
  • Yazım, noktalama ve dilbilgisi kurallarına uygunluk,
  • Planlama,
  • Şiirsellik,
  • İfade özellikleri ve imgeler, ölçütlerinde değerlendirme yapılacaktır.

I-YARIŞMA TAKVİMİ:

SIRA NO

FAALİYET TAKVİMİ

TARİH

1

İl Milli Eğitim Müdürlünce yarışmayla ilgili onayın ve şartnamenin hazırlanması

07/08/2017

2

İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine  yarışmanın duyurulması

08/08/2017

3

İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince yarışmanın okullara duyurulması

08/08/2017

4

Okul müdürlüklerince yarışmanın öğrencilere bilgilendirme ve duyurunun yapılması

08-10 Ağustos 2017

5

Okul müdürlüklerince yarışmaya katılan eserlerin değerlendirilmesi

21/08/2017

5

Okullarda seçilen ilk üç eserin İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilmesi

21/08/2017

6

İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin eserleri değerlendirmesi

22/08/2017

7

İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince birinci seçilen eserlerin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilmesi

23/08/2017

8

Gönderilen eserlerin Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğünce oluşturulacak komisyon tarafından değerlendirilmesi

24/08/2017

9

Dereceye giren eserlerin ilanı

24/08/2017

10

Ödüllerin verilmesi

30 Ağustos Çarşamba Saat 10.00’da Altınordu İlçesi  Ordu Lisesi önünde, havanın yağışlı olması halinde ise Altınordu ilçesi Durugöl Spor salonunda  aynı saatte verilecektir.

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü

Yayın: 17.08.2017 - Güncelleme: 17.08.2017 09:12 - Görüntülenme: 123